Kerst-kunst

De adventstijd begint; ook bij ons op school. We verlangen naar Kerstmis, we denken na over het adventsverhaal van Robby, we steken een lichtje aan in de adventskrans, we luisteren naar wat er gebeurde in Betlehem, …

Kunst is hierbij niet weg te denken. In woord en beeld, in lied en dans, in geuren en kleuren wordt de kerstgedachte zichtbaar gemaakt in onze stad, in onze school, in onze klassen.

Samen met enkele mama’s van de ouderraad knutselen de kinderen mee aan ‘kerst-kunst’ om zo geld in te zamelen voor ons ‘Warmste-week-goed-doel’ t.v.v. MamaStart. De verkoop gaat door op dinsdag 18 december tijdens het oudercontact van de lagere school.

De kinderen maken hun eigen eenvoudige kerst-kunst om ‘zomaar gratis’ weg te geven aan mensen die ze graag zien, aan mensen die voor hen belangrijk zijn. Die kunst kan je bewonderen op vrijdagochtend 21 december van 8 u. tot 8.35 u. in de stille ruimte.

We proberen de kerst-gedachte heel concreet te maken door extra goed en warm te zorgen voor elkaar. Want alleen als we dat proberen, met vallen en opstaan, kan het écht Kerstmis worden.

Wij wensen alle kinderen en alle vrienden van de school een vredige kersttijd en een stralend 2019 toe. Dat het een jaar mag worden waarin de ‘kunst van het zorgen’ écht gebeurt in onze kleine en grote wereld.

Dinsdagochtend 18 december: kom- en kijkmomentje voor ouders van nieuw startende peutertjes in zowel de Zandstraat als Lenteweelde. Welkom!

Dinsdag 18 december: oudercontact lager en verkoop kerstkaarten door ouderraad (Warmste Week)

Kerstvakantie van zaterdag 22 december tot en met zondag 6 januari

Donderdag 17 januari, vanaf 8u.15: senseomomentje in Lenteweelde

Dinsdag 29 januari in de voormiddag: kom- en kijkmomentje voor instappende peuters