Kerst-kunst

De adventstijd begint; ook bij ons op school. We verlangen naar Kerstmis, we denken na over het adventsverhaal van Robby, we steken een lichtje aan in de adventskrans, we luisteren naar wat er gebeurde in Betlehem, …

Kunst is hierbij niet weg te denken. In woord en beeld, in lied en dans, in geuren en kleuren wordt de kerstgedachte zichtbaar gemaakt in onze stad, in onze school, in onze klassen.

Samen met enkele mama’s van de ouderraad knutselen de kinderen mee aan ‘kerst-kunst’ om zo geld in te zamelen voor ons ‘Warmste-week-goed-doel’ t.v.v. MamaStart. De verkoop gaat door op dinsdag 18 december tijdens het oudercontact van de lagere school.

De kinderen maken hun eigen eenvoudige kerst-kunst om ‘zomaar gratis’ weg te geven aan mensen die ze graag zien, aan mensen die voor hen belangrijk zijn. Die kunst kan je bewonderen op vrijdagochtend 21 december van 8 u. tot 8.35 u. in de stille ruimte.

We proberen de kerst-gedachte heel concreet te maken door extra goed en warm te zorgen voor elkaar. Want alleen als we dat proberen, met vallen en opstaan, kan het écht Kerstmis worden.

Wij wensen alle kinderen en alle vrienden van de school een vredige kersttijd en een stralend 2019 toe. Dat het een jaar mag worden waarin de ‘kunst van het zorgen’ écht gebeurt in onze kleine en grote wereld.

Dinsdag 26 maart: oudercontact zesde leerjaar (bespreking Basofiche)

Woensdagvoormiddag 27 maart: infovoormiddag voor ouders derde kleuter rond overgang naar eerste leerjaar

Zondag 31 maart: ontbijt georganiseerd door de ouderraad

Maandag 1 april, van 15u.30 tot 17u.15: mogelijkheid tot ophalen pannenkoeken