Op school nemen wij allerlei initiatieven in functie van de gezondheid van uw kind. Wij hebben aandacht voor hygiëne in de toiletten (ontsmetten, handen wassen, ….), we laten tijdens de pauzes enkel water toe, we organiseren wekelijks een fruitdag en noem maar op. Jaarlijks pakken we ook uit met gerichte acties. Het verluchten van klassen bijvoorbeeld, de samenstelling van een gezond ontbijt, tandhygiëne.

Naast lichamelijke gezondheid houden we als school ook de geestelijke gezondheid van onze kinderen in het vizier. Zo werd ons pestbeleid een paar jaar geleden genomineerd voor de pestprijs Vlaanderen, werken we in klas projecten uit rond emoties en welbevinden en gaan onze jongsten knuffelen in een speciaal ingerichte snoezelklas.